Hoe zwaar is de last die jij draagt?

23 augustus 2022

Door: Willeke Schalley

  • Bepaalt de omvang van de last het gewicht?
  • Wordt de zwaarte van de last bepaalt door de ervaring?
  • Heeft het te maken met de draadkracht van de kruiwagen?

Hoe zwaar is de last die jij draagt?

Het is niet aan mij om de zwaarte te bepalen, noch deze te meten aan de ervaring. Ik kan niet oordelen over de draagkracht van jouw kruiwagen. Ik kan jou wel erkennen! Ik kan jou zien! Ik kan jouw helpen jouw last draagbaar te maken. De zwaarte van de last is persoonlijk. Wat jij ervaart als een loodzware last kan voor een ander een handje kiezels zijn. Til jij dan te zwaar? Nee! Jij tilt wat je dragen kunt en soms een beetje meer. Dit is afhankelijk van je eerdere ervaringen, het nest waarin je werd geboren, jouw plek in dit systeem, je persoonlijkheid, je veerkracht, je draagkracht. Wanneer een ander zegt: ‘Jeetje, ik vind dat je er een beetje te zwaar aan tilt’, twijfel dan niet aan het de zwaarte van jouw last maar ben je bewust dat de ander de last anders draagt!