Van trauma naar beweging!

27 april 2022

Door: Willeke Schalley

Getuige zijn van huiselijk geweld, het heeft deze puber volledig op slot gezet. Links een vertaling van het gevoel tijdens de ervaring. De 2e verteld hoe ze zich sindsdien dag en nacht voelt. Inmiddels uit de toxische situatie maar wel nog in de angst, herbelevingen, depressieve gevoelens.

In de handstand (R), volledig durven vertrouwen, in liefde met zichzelf en haar omgeving is haar toekomst wens-gevoel. Een mooie wens, maar daar zal aan gewerkt moeten worden, o.a. traumaverwerking. Ik vraag haar beeldend te maken wat ze zelf nog kan doen in de weg naar herstel. Ze maakt het 3e @butsenbofn poppetje!

Samen vertalen we dit beeld:

  • Ik ga proberen mijn eigen licht weer te laten schijnen, positieve gedachten en een nieuw begin;
  • Ik ga mijn armen weer leren open naar mijzelf, naar het leven en mijn veilige omgeving;
  • Ik leer communiceren vanuit mijn gevoel, behoeften en grenzen.

Ik heb vakantie, ja dat klopt, maar ik open de deuren altijd wanneer de noodzaak erom vraagt!