Woorden zijn soms zo beperkt

22 februari 2022

Door: Willeke Schalley

Ik: ‘Wat voel je op momenten van frustratie?’

Hij: ‘Weet ik niet..’.

Ik: ‘Kun je er geen contact mee maken of vind je het moeilijk om uit te leggen? ‘

Hij: ‘Ik weet de woorden niet..’

Ik: ‘Wil je proberen het te vertellen in blokjes?’

Woorden zijn soms zo beperkt en specifiek dat ze de lading niet dekken, iets beeldend maken is dan soms meer effectief. Het mooie van visueel werken is dat het altijd goed is! Jouw gevoel, jouw waarheid.

Maar ook wanneer je het moeilijk vind om contact te maken met je gevoel en je lichaam is bijvoorbeeld de @butsenbofn een zeer helpende tool. Ik werk er graag mee met jong én oud. Behalve dat het inzicht geeft in de binnenwereld legt het een mooie brug naar de lichaamsgerichte- en psychosociale therapie.